Typisk Form designbyrå

Om

designbyrå stockholm, prestigeslös byrå, heli björkman, pelle björkman, grafisk design, grafisk formgivning, typisk form

 

Typisk Form är en ambitiös grafisk designbyrå med prestigelöst arbetssätt. Vi utför formgivningsuppdrag både för tryckt och digital media. På webbsidan har vi samlat några referensupprag, vi presenterar våra tjänster och produkter. Vill du veta mer är du varmt välkommen att höra av dig.

Våra uppdragsgivare
Vi arbetar med en blandning av små och stora organisationer – myndigheter, privata småföretag, kultur- och intresseorganisationer. Blandningen i sig trivs vi med. Se lista med uppdragsgivare nedan.

Ramavtal
Ett stort samhällsengagemang är anledningen till att vi medvetet sökt uppdrag inom offentlig förvaltning. Typisk Form har haft ramavtal med flera statliga myndigheter. Arbetsmiljöverket, Naturvårdsverket, Regeringskansliet, Skolverket, Svenska institutet och Sveriges riksdag är några exempel.

Erfarenhet
Typisk Form är en lyhörd samarbetspartner som vill att uppdragsgivaren ska känna sig trygg i samarbete med oss. Att den design vi tar fram fungerar för ändamålet och att produktionen flyter enligt plan. Vår långa erfarenhet talar för det. Vi har ansvarat för tidningsproduktion i upplagor om femtiotusen, att bokformgivning fungerar i femton språkversioner och varit med i processen med omfattande grafiska profiler. Men det är minst lika viktigt för oss att du som småföretagare är nöjd med din satsning på design.

Arbetssätt
Vi är en liten, prestigelös byrå som tycker det är viktigt att vara lyhörda inför våra uppdragsgivares utmaningar. Att hålla tidsplaner och budget värderar vi högt. Genom att våra kunder har direktkontakt med formgivaren minskar risken för missförstånd och kostsamma mellanhänder uteblir.

Vi åtar oss gärna komplexa uppdrag som innebär olika kompetenser. Vi har ett brett och väl inarbetat kontaktnät. Det är erfarna skribenter, fotografer, illustratörer, översättare, webbutvecklare och andra som vi trivs att samarbeta med och som är specialister på sina områden. Våra uppdragsgivare får på så sätt rätt slutresultat – både när det gäller uttryck och pris.

Lista på uppdragsgivare:
Arbetsmiljöverket
Arkitekturmuseet
Bilda förlag
Bonnierförlagen
Designfakulteten, KTH
Design House Stockholm
Designtorget
HRF, Hörselskadades Riksförbund
Kemikalieinspektionen
Kungliga biblioteket
Mistra
Myndigheten för skolutveckling
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Naturvårdsverket
Nordien Systems
Nordea
Norstedts
Nämnden för hemslöjdsfrågor
Patentombudsnämnden
Regeringskansliet
Riksteatern
Rädda barnen
Skolverket
Svensk Byggtjänst
Svenska ILO-kommittén
Svenska institutet
Säkerhetspolisen
Södertälje sjukhus
Talking Wellness
Unesco
UR Förlag
Vinnova
Volkswagen
VREF, Volvo Research and Educational Foundation

Pelle Björkman   AD/Grafisk formgivare /Produktionsledare

Pelle Björkman
AD/Grafisk formgivare
/Produktionsledare

Heli Björkman   AD/Grafisk formgivare /Projektledare

Heli Björkman
AD/Grafisk formgivare
/Projektledare