Typisk Form designbyrå

Om

 

Typisk Form är en grafisk designbyrå som ägs och drivs av Heli och Pelle Björkman. Båda är i grunden grafiska formgivare. Byrån har varit verksam sedan 1992 och utför formgivningsuppdrag både för tryckt och digital media. På webbsidan har vi samlat ett axplock av de uppdrag vi har utört och berättar om vad vi kan stå till tjänst med. Vill du veta mer är du varmt välkommen att höra av dig.

Våra uppdragsgivare & ramavtal
Vi arbetar med en blandning av små och stora kunder – myndigheter, privata företag, kulturorganisationer och intresseorganisationer. Blandningen i sig är intressant tycker vi.

Vi är samhällsengagerade och därför har det varit naturligt för oss att söka uppdrag inom offentlig förvaltning. Vi har, eller har haft, ramavtal med flera statliga myndigheter, till exempel Arbetsmiljöverket, Naturvårdsverket, Regeringskansliet, Skolverket, Svenska institutet och Sveriges riksdag. Just nu har vi ramavtal med Sollentuna kommun och Micasa fastigheter. Nedan finns en lista på uppdragsgivare.

Värdering
Vi tycker det är viktigt att du har förtroende för oss. Det är självklart att vi levererar enligt överenskommelse, finns tillgängliga för frågor och håller budget. Vi vill också att du ska känna dig trygg med vår kompetens och att du får bästa tänkbara rådgivning och service.

Arbetssätt
För varje uppdrag tillsätter vi den arbetsgrupp som projektet kräver, varken mer eller mindre. Vi har inarbetade kontakter med erfarna skribenter, fotografer, illustratörer, översättare, webbutvecklare och andra som vi trivs att samarbeta med. De är specialister på sina områden och våra uppdragsgivare får på så sätt rätt slutresultat – både när det gäller uttryck och pris.

Lista på uppdragsgivare:
Arbetsmiljöverket
Arkitekturmuseet
Bilda förlag
Bonnierförlagen
Designfakulteten, KTH
Design House Stockholm
DesigntorgetHRF,
Hörselskadades Riksförbund
Kemikalieinspektionen
Kungliga biblioteket
Mistra
Myndigheten för skolutveckling
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Naturvårdsverket
Nordien Systems
NordeaNorstedts
Nämnden för hemslöjdsfrågor
Patentombudsnämnden
Regeringskansliet
Riksteatern
Rädda barnen
Skolverket
Svensk Byggtjänst
Svenska ILO-kommittén
Svenska institutet
Säkerhetspolisen
Södertälje sjukhus
Unesco
UR Förlag
Vinnova
Volkswagen
VREF, Volvo Research and Educational Foundation

Pelle Björkman   AD/Grafisk formgivare /Produktionsledare

Pelle Björkman
AD/Grafisk formgivare
/Produktionsledare

Heli Björkman   AD/Grafisk formgivare /Projektledare

Heli Björkman
AD/Grafisk formgivare
/Projektledare