Typisk Form designbyrå
IMG_5549.jpg

Årsredovisningar

 

Årsredovisningar

En årsredovisning är inte bara ett pliktdokument. Det kan också vara en kanal som skapar intresse för verksamheten och ett sätt att berätta om den. För beslutsfattare, investerare, politiker, media och allmänt intresserade. Typisk Form har producerat årsböcker och årsredovisningar till flera uppdragsgivare inom offentlig förvaltning, till exempel Regeringskansliet och Säkerhetspolisen. Nedan finns några utvalda arbetsprover.

Sollentuna kommun, årsredovisning 2018

Arbetsmiljöverket

År 2016 fyllde Arbetsmiljöverket 125 år. Myndigheten påminde om arbetsmiljöns utveckling genom att i årsredovisningen visa dokumentära historiska bilder från arbetsplatser. 

Kemikalieinspektionen

”Personalen är organisationens viktigaste resurs.” Det slog Kemikalieinspektionens kommunikationschef fast vid vårt första möte om en årsredovisning. Vi föreslog att att fylla den med svart-vita bilder på denna viktiga resurs. Den grafiska profilen är i övrigt färgglad och på detta sätt kompletterade bilderna den övriga formgivningen. Bilderna nedan kommer från två olika årsredovisningar med samma tema. 

Säkerhetspolisen

Typisk Form var med och konceptutvecklade Säkerhetspolisens första två verksamhetsberättelser. Första året illustrerade Susanne Engman. Andra året anlitades fotografen Pontus Johansson. Bilderna skulle spegla Säkerhetspolisens arbete och ge en dokumentär känsla.

Regeringskansliet

Typisk Form producerade sju årgångar av Regeringskansliets årsböcker. I uppdraget ingick även att producera en engelskspråkig och en lättläst version.

Nämnden för hemslöjdsfrågor

När myndighetens beslutade att ta fram sin första formgivna årsredovisning fick Typisk Form uppdraget och strukturerade den enligt regleringsbrevet. Några exemplar av upplagan broderades med korsstygn. Typisk Form producerade även årsredovisningen 2013 enligt samma mall.

NFH_ÅrOmslag.jpg
NFGH_år.jpg
NFH4.jpg
NFH_år.jpg